View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Christelijke begrafenis

Een uitvaart die past bij hoe u in het geloof staat

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Als christen wilt u dit graag ook in de uitvaart terug laten komen. De dienst en de begrafenis is vaak bepaald met tradities. Echter komt het ook steeds vaker voor dat mensen de behoefte hebben aan een christelijke begrafenis waar ruimte is voor persoonlijke inbreng. Bij Signet uitvaartzorg help ik u als uitvaartondernemer maar ook als christen een christelijke begrafenis te verzorgen die past bij hoe de overledene in het geloof stond. Ik help u bij het verzorgen van een traditionele christelijke begrafenis maar ook wanneer je een christelijke begrafenis met persoonlijke inbreng wenst.

Christelijk geloof

Signet christelijke begrafenis

Als christen heeft u uw eigen ideeën over het eeuwig leven na de dood. Naast het verdriet kan wellicht een gevoel van blijdschap ontstaan door de gedachte dat de overledene wordt verwelkomd in Zijn koninkrijk.

Binnen het christelijke geloof zien we dan ook meerdere stromingen. Iedereen geeft op zijn eigen manier invulling hieraan. Als christen ligt hier mijn interesse en denk ik graag met u mee op welke wijze u hier invulling aan wilt geven. Ik ondersteun u bij het regelen van een uitvaart zoals u die wenst.

Uitvaart regelen?

Signet uitvaartzorg verzorgt een christelijke begrafenis die past bij de manier zoals u in het geloof staat.

Uitvaartplechtigheid

Een christelijke uitvaartplechtigheid vind traditie getrouw plaats in een kerk. Maar wanneer je als christen liever de uitvaartdienst in een aula, crematorium of persoonlijke locatie wenst dan regel ik dit voor jou. Had de overledene bijvoorbeeld als wens dat de uitvaart in zijn geliefde sportclub plaatsvindt maar wilde hij of zij daarbij wel ruimte voor een gebed of moment van stilte? Bij Signet uitvaartzorg is een christelijke begrafenis op alle denkbare locaties mogelijk. Maar ook het verloop van een uitvaartdienst kan verschillen naar keuzes van nabestaanden of van de overledene zelf. Tradities binnen het christelijke geloof zorgen daarbij ook voor verschillen in een uitvaartdienst. Bij Signet uitvaartzorg gaat het erom dat de uitvaart recht doet aan de overledene en waarbij de nabestaanden zich prettig voelen.

Samen maken we een prachtige herinnering

Christelijke begrafenis

Na de uitvaartdienst begeleiden we samen de overledene naar zijn laatste rustplaats. Op de begraafplaats is er nog ruimte voor een korte ceremonie. In deze korte ceremonie vertel ik namens de familie iets over de overledene en bedank ik iedereen voor zijn aanwezigheid en steun. Maar ook een familielid of vriend van de overledene kan als spreker dienen voor deze korte ceremonie. Jij geeft aan wat je wenst en ik regel het. Muziek komt daarnaast ook steeds vaker op de begraafplaats voor. Muziek maakt het afscheid persoonlijker. Samen zorgen we er voor dat het afscheid op de begraafplaats wordt zoals jij deze wenst. Als laatste is er op de begraafplaats ruimte voor iedereen een laatste groet te brengen aan de overledene.

 

Crematie

Echter kiezen christenen tegenwoordig niet altijd meer voor een begrafenis, een crematie komt ook steeds vaker voor. Ongeveer hetzelfde aantal mensen kiest voor een crematie als voor een begrafenis. In het verleden diende echter een begraving als enige vorm van lijkbezorging die overeenstemde met de kerkelijke moraal. Nu mogen mensen zelf kiezen tussen een begrafenis en een crematie. Hierbij zien christenen het lichaam als een omhulsel. Na de dood verlaat je Ziel het lichaam en stijgt op naar de hemel. Wanneer de overledene liever een crematie wenste of je eigen voorkeur uitgaat naar een crematie dan help ik je als uitvaartverzorger ook hier invulling aan te geven. Ik verzorg een uitvaart die past bij de manier waarop jij in het geloof staat.

Ik luister naar uw behoeften of wensen en adviseer en ondersteun u om de uitvaart te regelen op uw manier.