Hij maakte zijn eigen honing…

bijzondere uitvaart uitvaartwens crematie samen familie

Doet deze uitvaart meer met je dan andere uitvaarten?

 

Was een vraag van de dochter.

Voor mij is elke uitvaart uniek en persoonlijk. Omdat we hem samen persoonlijk maken. Ik geef de familie de tijd die ze nodig hebben. Net als deze familie, waar rust en tijd heel belangrijk was.

 

Onverwachts

De dood kwam onverwachts. De familie is geliefd, dus tijdens de gesprekken werden ze veel gebeld en was er regelmatig aanloop. Dwaalde het onderwerp vaak af naar herinneringen en verschillende emoties wisselden elkaar af. En het is fijn, dat die tijd dan gegeven kan worden. Dat er ruimte is om goed over de wensen rondom de uitvaart na te denken. Ik breng daardoor veel tijd door bij de familie. Misschien niet zo zakelijk van me maar het maakt voor mij het werk mooier, betekenisvoller.

 

Samen 

Deze familie deed het echt samen, met elkaar. Hadden en vinden steun bij elkaar in een periode dat ze dat echt nodig hebben. Ook de jongere kinderen werden volledig betrokken, waren erbij en kregen de aandacht die zij nodig hebben. Werden serieus genomen in hun emoties. Voor mij extra bijzonder om daarbij te zijn.
Elke uitvaart die ik begeleid, maakt op een bepaalde manier indruk op mij. Bijvoorbeeld door de familie, door de unieke omgeving, vanwege speciale wensen of bijzondere uitspraken. Het kan het kleinste detail zijn die de grootste indruk achterlaat.

 

Vertrouwen

Maar inderdaad, sommige uitvaarten of families raken me meer, op een bepaalde manier dat het bijna jammer is dat het contact ophoudt. In een periode van een week voel het alsof ik de familie al jaren ken. Ze delen herinneringen en emoties met mij, waardoor ik weet dat ze zich vertrouwd bij me voelen. Dat doet me goed.

 

Honing

En ja, deze familie en deze uitvaart heeft diepe indruk bij me achter gelaten. Ik voel me dankbaar dat ik de begeleiding mocht doen. Vader was een man met bijzonder werk en opmerkelijke hobby’s. Zo had hij bijvoorbeeld bijen en maakte zelf zijn honing. Als dank voor mijn hulp kreeg ik prachtige bloemen en een, nog door hem zelf gemaakt, potje honing.

 

Nog vele kopjes thee mét honing zullen mijn gedachten naar hen uitgaan.

 

Miranda Wildbret

 

 

Miranda Wildbret Signet uitvaartzorg uitvaartbegeleider, uitvaartverzorger, uitvaartplannerMiranda Wildbret is uitvaartplanner bij Signet uitvaartzorg. Zij begeleidt een uitvaart van Arnhem tot Apeldoorn tot Zwolle. Door haar persoonlijke aanpak en de tijd en aandacht die zij geeft wordt elke uitvaart echt op maat. Bel of mail haar gerust voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. 06-55 41 52 96 of miranda@signet-uitvaart.nl.

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret
  • 24 uur per dag

  • 7 dagen per week

  • 06 - 18 210 210

Meest recente berichten