Memoryjar; een pot vol herinneringen

memoryjar pot vol dierbare herinneringen uitvaart begrafenis of crematie

Deze pot heb ik gekocht bij de Ikea, en heb ik opgeleukt met houten letters, kleurige stof, lint en een gezellige streng met lichten erin.

Vorige week las ik de blog van Esther waarin zij schrijft over een memoryjar. Zij vertelde daarin over haar man die was overleden. En elk jaar, met oud en nieuw, maakten zij de memoryjar leeg en haalden zij herinneringen op.

 

Met deze memoryjar verwelkom ik dan ook graag, samen met jullie, het nieuwe jaar. Het voorgaande jaar sluiten we af en nemen we mee in onze herinneringen.

 

Een jaar waarin je mooie herinneringen hebt gemaakt, maar misschien ook wel verdrietige. Waarin je deuren hebt gesloten, maar waarin ook nieuwe deuren zich hebben geopend. Een jaar waarin je plezier hebt gemaakt, en keihard gelachen. Maar misschien ook wel verdrietig bent geweest, of boos, machteloos, teleurgesteld, in jezelf of in de ander.

 

Afgelopen jaar ging je op pad, misschien lekker alleen, met je beste vriend(en) of met je kinderen. Wellicht wel allemaal. Maar weet nog wat je allemaal gedaan hebt? Zo’n jaar vliegt en vaak zijn de kleine ervaringen de meest kostbare herinneringen.

 

Tafel met memoryjar, ook bij uitvaart begrafenis of crematie in Apeldoorn of omgeving

Onze memoryjar heeft een prominente plek op tafel

Ik vond het in ieder geval een mooi idee en misschien wel een nieuwe traditie. En daarom heb ik ook zo’n pot voor herinneringen gemaakt. Of zoals mijn zoon het heel graag wilde noemen. “Een pot vol top!” En nu staat deze memoryjar bij ons op tafel.

Klaar om gevuld te worden met mooie herinneringen aan 2018. Tickets, foto’s, briefjes, bonnen, en vast nog veel meer. (red. we zijn hier een week onderweg en de eerste herinneringen zitten ondertussen in de memoyjar.)

 

Extra tip voor in je laatste wensenbox
Hoe mooi is het trouwens om deze pot ook bij een uitvaart in te zetten. Waar familie en vrienden mooie herinneringen in kunnen achterlaten voor je liefste of iemand die je heel dierbaar is en welke je, wanneer jij daar klaar voor bent, telkens weer kan teruglezen.

 

 

 

 

Heb jij al trouwens al een laatste wensenbox?
Op maandagavond 22 januari 2018 organiseer ik een workshop om op laagdrempelige wijze je uitvaartwensen op papier te zetten. Onder andere om degene die je lief zijn, te ontzorgen. Klik hier voor diverse workshopdata en meld je gelijk aan.

 

begrafenisondernemer en uitvaartbegeleider Apeldoorn voor een uitvaart met liefde zorg en aandachtMiranda Wildbret is uitvaartbegeleider en regelt de een uitvaart van A tot Z met liefde, zorg en aandacht. Zij kijkt niet alleen naar hoe we een uitvaart gewend zijn, maar kijkt ook naar wat gewenst is. Daarnaast kan ze objectief meedenken omdat haar tarieven transparant zijn en u geen extra provisies betaalt.  Neem gerust eens contact met haar op als je vragen hebt. Dat kan onder andere telefonisch via 06- 55 41 52 96 of via de mail miranda@signet-uitvaart.nl.

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret
 • 24 uur per dag

 • 7 dagen per week

 • 06 - 18 210 210

Dit register heeft 2 berichten

 1. Astrid schreef op 7 januari 2018

  Dat is een heel mooi idee Miranda. Herinneringen worden soms ook vergeten of ze vervagen en op deze manier houd je ze levend. Dit kan zijn in het dagelijks leven maar zeker ook na het overlijden van een dierbare. Bedankt voor deze mooie tip.

  • Sonja Peddemors-Mulder schreef op 9 januari 2018

   Mooi gevonden, Miranda. Ik schrijf alles op, al jaren.
   Leuke, verdrietige herinneringen. Spannende tijden. Maar dit vind ik echt mooi.
   Bedankt hiervoor. liefs van mij. Tante Son.
   xxx

Laat een bericht achter

Meest recente berichten