Uitvaart regelen Apeldoorn

Ik begeleid je bij het maken van keuzes en het regelen van de uitvaart

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Wil je een uitvaart regelen in Apeldoorn voor een dierbare of voor jezelf? Signet uitvaartzorg is een uitvaartverzorger in Apeldoorn en kan je hierbij helpen. Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden en voor veel mensen is een uitvaart regelen onbekend terrein. Daarnaast is het een emotionele tijd. Ik begeleid je bij deze keuzes en plan de uitvaart, zodat deze dag voor alle nabestaanden een mooie herinnering wordt.

Uitvaart regelen Apeldoorn

Signet uitvaartzorg helpt je hierbij. Wij gaan met elkaar in gesprek en ik help je bij de keuzes die gemaakt moeten worden. Jij bepaalt, ik plan de uitvaart. Ik ben het aanspreekpunt vanaf het eerst contact tot na de uitvaart. Je hoeft vrijwel niets zelf te regelen. Dit geeft jou rust en de gelegenheid om op een mooie manier afscheid te nemen. Neem contact met mij op, dan werken we samen aan een mooi afscheid.

Signet uitvaartzorg helpt je hierbij. Wij gaan met elkaar in gesprek en ik help je bij de keuzes die gemaakt moeten worden. Jij bepaalt, ik plan de uitvaart. Ik ben het aanspreekpunt vanaf het eerst contact tot na de uitvaart. Je hoeft vrijwel niets zelf te regelen. Dit geeft jou rust en de gelegenheid om op een mooie manier afscheid te nemen. Neem contact met mij op, dan werken we samen aan een mooi afscheid.

Wat moet er geregeld worden bij een uitvaart?

Tijdens het plannen van de uitvaart ga ik rustig met je in gesprek. Stapsgewijs loop ik samen met jou alle punten langs die nodig zijn voor het regelen van de uitvaart. Hieronder staan de punten die bij een uitvaart geregeld moeten worden:

Begrafenis of crematie
Rouwdrukwerk
Opbaren en verzorging
Uitvaartkisten en rouwvervoer
Beeld en muziek
Begrafenis of crematie

Vaak wordt er voor het overlijden al vastgelegd of een persoon begraven of gecremeerd wilt worden. Is dit niet het geval dan is de keuze aan jou. Waar voel jij je het prettigst bij? Wat zou je dierbare willen? Tegenwoordig worden er ongeveer even veel mensen gecremeerd als begraven.

Begrafenis

Voor een begrafenis wordt vaak gekozen omdat er snel een plek is waar nabestaanden naartoe kunnen gaan om de dierbare te herdenken.

Bij een uitvaart regelen in Apeldoorn kun je kiezen uit verschillende begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen die eigendom zijn van de gemeente Apeldoorn:

Daarbij heb je ook nog de keuze uit een algemeen graf of een eigen graf. Bij een algemeen graf bepaalt de beheerder van de begraafplaats waar de overledene begraven wordt. In een algemeen graf mogen meerdere personen begraven worden. Vaak zijn dit er maximaal 4. Deze personen hoeven geen familie van elkaar te zijn of elkaar te kennen. De gemeente geeft wel aan wie er in het graf begraven worden. Tussen de overledenen ligt een zandlaag van ongeveer 50 cm. De grafrechten kunnen niet verlengd worden en het is mogelijk dat het graf na 10 jaar wordt geruimd.

Bij een eigen graf bepaalt de rechthebbende wie er in het graf komen te liggen voor een periode van 20 jaar. Daarna kunnen de rechten verlengd worden. De gemeente Apeldoorn zorgt voor het onderhoud van het graf.

Crematie

Een crematie is vaak goedkoper dan een begrafenis. Hierbij hoeven namelijk geen grafrechten betaald te worden. De as kan uitgestrooid worden op een belangrijke plek voor de overledene. Er kan gekozen worden voor een sierurn of andere voorwerpen zoals een sieraard of een kunstobject. In Apeldoorn en omgeving zijn een aantal crematoria:

De overledene wordt meestal gelijk na de uitvaartdienst gecremeerd. Daarbij mag jij en de familie aanwezig zijn indien je dat wenst.

Uitvaartdienst Apeldoorn

Rouwdrukwerk

Het rouwdrukwerk bij een uitvaart bestaat uit een rouwkaart en een rouwadvertentie. Je bepaalt zelf of je rouwdrukwerk wilt en wat voor drukwerk je wilt. Een rouwkaart wordt verstuurd na overlijden van een dierbare naar familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties. Een rouwadvertentie kan worden geplaatst in een regionale krant in Apeldoorn, maar ook in een landelijk dagblad. Signet uitvaartzorg helpt je bij het schrijven van de tekst voor de rouwadvertentie.

Rouwkaarten

De rouwkaart wordt zo snel mogelijk na het overlijden verstuurd en heeft een aantal vaste punten:

  • De naam van de overledene
  • De geboortedatum en overlijdensdatum/leeftijd van de overledene
  • Een adres waar mensen hun blijk van medeleven naartoe kunnen sturen
  • De namen van het gezin/familie door wie de kaart is verzonden
  • Informatie over waar en wanneer de uitvaart plaats vindt.
  • Optioneel: een gedicht of tekst over de overledene
  • Optioneel: een adres waar de overledene opgebaard is.

Rouwkaarten zijn er in verschillende formaten en de kaart kan helemaal persoonlijk afgesteld worden. Zo kun je ervoor kiezen om een foto van de overledene als achtergrond van de kaart te gebruiken. De keuze is aan jou. Ik help je bij het opstellen, de vormgeving en de tekst van de kaart, zodat dit een goede weerspiegeling is van de dierbare. Ik werk niet met standaard kaarten, de rouwkaart wordt helemaal naar jouw wensen gemaakt.

Opbaren en verzorging

Het opbaren en de verzorging van je dierbare kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum. Als de overledene zijn eigen wens hier niet over heeft uitgesproken is het belangrijk dat je doet waar jij en/of je familie het prettigst bij voelt.

Lichamelijke verzorging en kleding

Na het overlijden zal er verzorging van het lichaam plaatsvinden. Dit wordt ook wel afleggen genoemd. Hierbij wordt de overledene gewassen, de haren worden verzorgd en de overledene wordt aangekleed.

Het gebeurt steeds vaker dat nabestaanden hierbij aanwezig zijn om te helpen. Dit kan troost bieden en het kan helpen bij de verwerking van het verlies. Het is helemaal aan jou wat je wilt doen, waarmee de dierbare gewassen wordt en welke kleding er aan wordt getrokken. Ik kan je hierbij ondersteunen, zodat het gebeurt zoals jij wilt.

Opbaren

Nadat de overledene de laatste verzorging heeft gehad, wordt hij of zij opgebaard. Dit kan thuis zijn, maar ook in een rouwcentrum. Indien de overledene thuis wordt opgebaard kan dit zorgen voor een persoonlijk afscheid. Ook familie en vrienden kunnen hierbij betrokken worden. Samen bespreken we jouw wensen en vinden we hiervoor een geschikte locatie.

 
Uitvaartkisten en rouwvervoer

Verschillende soorten uitvaartkisten en rouwauto's zijn mogelijk bij Signet uitvaartzorg. Ik bespreek graag jouw wensen of de wensen van de overledene met je in een gesprek.

Uitvaartkisten

In kisten is er een grote keuze. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout kist of gekleurde kist, fineer of massief, klassiek of modern, een gestoffeerde kist of een milieuvriendelijk kist. Ook kun je ervoor kiezen om de kist zelf te versieren.

Daarnaast wordt er ook steeds vaker gekozen voor wades. Dit zijn doeken waarin het lichaam gewikkeld wordt. Een wade kan op verschillende manieren gewikkeld worden, zodat je per dag kunt bepalen welke delen van het lichaam je zichtbaar wilt houden tot de begrafenis of crematie.

Bij een uitvaart regelen in Apeldoorn help ik als uitvaartondernemer je bij het maken van de juiste keuze van de kist of wade, zodat deze past bij de overledene en het budget.

Rouwvervoer

Voor het rouwvervoer zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele rouwstoet. Hierbij is het standaard zo dat de rouwauto voorop rijdt met hierin de overledene. Daarachter rijden auto’s met directe familie, gevolgd door andere aanwezigen.

 

Naast deze traditionele rouwstoet kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een rouwkoets, een paard en wagen, een loopkoets of een uitvaartbus.

Beeld en muziek

Een uitvaart kan persoonlijk gemaakt worden door mooie foto's van je dierbare te tonen tijdens de uitvaart of muziek te draaien waar de overledene van hield. Ook kan de uitvaart vastgelegd worden op beeld indien je dit graag wenst.

Foto en video

Om de laatste herinneringen van de dierbare vast te houden, gebeurt het steeds vaker dat de uitvaart gefotografeerd wordt of dat er videobeelden gemaakt worden.  Dit biedt troost en de foto’s kunnen ervoor zorgen dat de dag van de uitvaart een mooie plek in je herinneringen krijgt. Ook voor kinderen kan uitvaartfotografie belangrijk zijn bij het rouwproces. Zij stellen de rouw vaak uit. Als zij eraan toe zijn kun je de uitvaart bespreken met de kinderen aan de hand van de foto’s of video’s.

Mocht je bij je uitvaart foto’s of video’s willen laten maken, dan ken ik fotografen die dit graag voor je doen. Zij gaan discreet en met respect te werk.

Foto's en video zorgen ervoor dat de uitvaart een mooie plek in je herinneringen krijgt

Signet uitvaart regelen

Muziek

Muziek bij een uitvaart is belangrijk, omdat dit vaak herinneringen oproept. Bij een uitvaart worden meestal drie of vier nummers afgespeeld, namelijk aan het begin, tijdens de plechtigheid (dit zijn er vaak één of twee), en aan het einde van de dienst. Maar meer of minder muziek is natuurlijk ook toegestaan. Je wensen qua muziek kun je met mij overleggen en ik kan je hierbij adviseren.

 

 

 

Naast het regelen van de uitvaart verzorg ik ook de locatie waar de condoleance plaats zal vinden en zorg ik voor de juiste catering. Ik ken verschillende locaties in Apeldoorn waar een condoleance mogelijk is en ik adviseer je hierin graag.

Kinderen bij een uitvaart
Het is lastig om te bepalen in welke mate je kinderen wilt betrekken bij een uitvaart. Maar ook zij hebben tijd en een afscheid nodig om zo het verlies te werken. Ik heb pedagogische vakkennis en ervaring om kinderen te begeleiden rondom de uitvaart, zodat ook zij met mooie herinneringen terug kunnen kijken op de dag van de uitvaart.

Condoleance

Na de uitvaart is er meestal de tijd om samen te komen en de nabestaanden te condoleren. De condoleance kan gehouden worden in het uitvaartcentrum zelf, maar ook andere locaties zijn mogelijk. Denk hierbij aan een restaurant, thuis of een plek waar de overledene graag kwam.

 

Naast het regelen van de uitvaart verzorg ik ook de locatie waar de condoleance plaats zal vinden en zorg ik voor de juiste catering. Ik ken verschillende locaties in Apeldoorn waar een condoleance mogelijk is en ik adviseer je hierin graag.

Kinderen bij een uitvaart

Het is lastig om te bepalen in welke mate je kinderen wilt betrekken bij een uitvaart. Maar ook zij hebben tijd en een afscheid nodig om zo het verlies te werken. Ik heb pedagogische vakkennis en ervaring om kinderen te begeleiden rondom de uitvaart, zodat ook zij met mooie herinneringen terug kunnen kijken op de dag van de uitvaart.

Ik luister naar uw behoeften of wensen en adviseer en ondersteun u om de uitvaart te regelen op uw manier.