View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Uitvaartdienst Apeldoorn

Hoe beter de uitvaartdienst bij de overledene past, hoe meer troost je uit het afscheid haalt

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Als je afscheid neemt van een dierbare wil jij een prettig gevoel hebben bij de uitvaart. Het laatste eerbetoon moet een mooie herinnering worden. Bij Signet uitvaartzorg, de uitvaartverzorger in Apeldoorn, help ik jou om op een persoonlijke manier afscheid te nemen. Ik organiseer een uitvaartdienst in Apeldoorn aan de hand van jouw inbreng en/of die van de overledene. Ik geloof namelijk dat hoe beter de uitvaartdienst bij de overledene past, hoe meer troost jij eruit haalt.

Voorbereiding uitvaartdienst in Apeldoorn

Om een uitvaart tot een mooie herinnering te maken zijn er diverse zaken die ik als uitvaartverzorger voor jou uit handen kan nemen. Zo vinden veel nabestaanden het bijvoorbeeld prettig als ik tijdens de uitvaartdienst optreed als ceremoniemeester. Ik kondig dan sprekers en muziekstukken aan of lees de teksten van de dienst voor. Maar als ik een uitvaart regel, verzorg ik ook andere zaken voor je. Daarbij kun je denken aan de locatie waar de uitvaartdienst plaatsvindt, de fotograaf om de dienst vast te leggen of een ontmoetingslocatie voor een samenzijn achteraf. Een uitvaartdienst in Apeldoorn die past bij de overledene bereik ik samen met jou. We bespreken stap voor stap hoe het laatste eerbetoon eruit moet komen te zien. In onderstaand artikel vertel ik je hoe ik zorg dat een uitvaart een persoonlijk afscheid wordt.

Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger
of wilt u uw eigen uitvaart op papier zetten?

Signet uitvaartzorg in Apeldoorn maakt graag kennis met u. Neem contact op voor een kostenloos en vrijblijvend gesprek om uw wensen en de daarbij horende kosten in kaart te brengen. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen achteraf te staan.

Uitvaartlocatie

De locatie van een uitvaart is belangrijk voor het gevoel dat jij overhoudt aan het afscheid. Spreekt de sfeer je aan? Vind je de lichtinval prettig? En is er voldoende ruimte voor een afscheid naar jouw wensen? Daarom is het van belang om goed na te denken over de locatie voor een uitvaartdienst in Apeldoorn of omstreken. Als uitvaartondernemer help ik je bij het zoeken naar een locatie die bij jou past. Ik onderscheid daarin drie type locaties:

Kerk

Als je wilt dat een uitvaartdienst in een kerk plaatsvindt, dan zorgt Signet uitvaartzorg ervoor dat de dienst plaatsvindt op de manier zoals jij in het geloof staat. Zo is het mogelijk dat de voorganger het woord tijdens de dienst heeft, maar kan er ook iemand in het bijzonder spreken. Daarnaast denk ik met jou mee over andere vragen zoals: Moet er tijdens de uitvaartdienst gebeden of aanbeden worden? Wil je een moment van stilte voor verdriet of gebed? Of wens je een eigen kerkboekje of liturgie voor de dienst? Het is uiteraard ook mogelijk je uitvaartdienst in Apeldoorn op een andere locatie te laten plaatsvinden en daarbij aandacht te hebben voor het geloof. Door middel van bijvoorbeeld een gebed.

 

Bij Signet uitvaartzorg is er alle ruimte voor dergelijke persoonlijke inbreng tijdens een afscheid, omdat ik dit zie als de basis van een mooie herinnering.

 

 

Uitvaartcentrum of aula

Een traditionele locatie zoals een uitvaartcentrum of de aula van een crematorium kunnen ook de plek voor een uitvaartdienst in Apeldoorn zijn. Op een dergelijke locatie kun je in een moderne huiselijke sfeer afscheid nemen van je dierbare.

Eigen locatie

Als je zoekt naar de locatie van een uitvaart ben je niet beperkt tot een kerk, de aula van een crematorium of een uitvaartcentrum. Het is ook mogelijk een locatie te kiezen waarmee de overledene een persoonlijke band had. Of waarvan de overledene zelf vond dat het een mooie plek was voor zijn of haar afscheid. Je kunt hierbij denken aan een restaurant, sportclub of café. Bij Signet uitvaartzorg is het allemaal mogelijk. Jij bepaalt welke locatie past bij jouw wensen en ik regel het.

Afscheidsdienst

Het is mijn doel om elke uitvaartdienst in Apeldoorn vorm te geven naar de wensen van de overledene en/of achterblijvers. Ik streef ernaar dat de herdenking van het leven een moment wordt van herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken. Met een lach en een traan. Wat een uitvaart persoonlijk maakt, houdt voor iedereen wat anders in. Daarom helpt Signet uitvaartzorg jou bij het vormgeven van een afscheid naar jouw wensen. Zo kan ik bijvoorbeeld de toespraken regelen, zodat er mooie verhalen zijn over hoe de overledene was op de sportclub of in het gezelschap van vrienden. Verder is het mogelijk, als je dat wenst, dat de uitvaart wordt vastgelegd op foto of video. En kun jij keuzes maken op het gebied van muziek.

Toespraken

Over het algemeen worden er drie of vier toespraken gehouden tijdens een uitvaart. Hoewel een toespraak heel persoonlijk is, kan een beetje hulp hierbij soms toch prettig zijn. Weet je bijvoorbeeld nog niet hoe jij je toespraak wil invullen? Ik beschik over verschillende teksten en gedichten die kunnen dienen als inspiratie voor jouw toespraak. Je kan uiteraard ook kiezen om een bestaand gedicht voor te lezen.

 

Bij Signet uitvaartzorg merk ik dat nabestaanden bang zijn om een toespraak te houden tijdens een afscheidsdienst. Ze vrezen overmand te worden door emoties en daardoor hun verhaal niet te kunnen afronden. Het is niet gek als er emoties boven komen op het moment dat je herinneringen aan een overledene deelt. Maar als het niet meer lukt om de toespraak af te maken, dan ben ik er voor hulp. Daarnaast kan het helpen als er een familielid of vriend naast je staat wanneer je een toespraak houdt.

Uitvaartdienst Signet

Uitvaartmuziek

Naast toespraken, zijn muziekstukken een mooie manier om herinneringen aan de overledene op te halen en gevoelens uit te drukken. Tijdens een uitvaartdienst worden er meestal drie of vier nummers ten gehore gebracht. Als uitvaartverzorger zie ik vaak een volgende verdeling van de uitvaart muziek gedurende een afscheidsdienst:

  • Nummer aan het begin van de uitvaart
  • Eén of twee nummers tijdens de plechtigheid
  • Nummer bij het verlaten van de locatie

Deze richtlijnen zijn uiteraard niet in beton gegoten. Het is natuurlijk altijd mogelijk om voor meer of minder muziek te kiezen. Daarnaast zijn er diverse keuzes te maken over de wijze van uitvoering. Wil je een koor, soliste of juist een orgelist? Of heb je liever muziek van een CD of een familielid of vriend(in) die een lid zingt?

Uitvaartfotografie

Het gebeurt steeds vaker dat de uitvaart gefotografeerd wordt of dat er videobeelden worden gemaakt van het afscheid. De motivatie voor uitvaartfotografie is divers. De foto’s kunnen helpen bij de verwerking van verlies, een tastbare herinnering aan de dag vormen of troost bieden. Als je een uitvaartdienst in Apeldoorn wilt laten vastleggen, dan kan ik zorgen voor een foto- of videograaf. Zij gaan discreet en met respect te werk.

Als uitvaartverzorger zie ik talloze manieren waarop mensen een persoonlijke draai aan een afscheid geven. Toespraken, muziek en fotografie zie ik echter het vaakst voorkomen. Hieronder licht ik deze drie opties toe. Als je direct meer informatie over een persoonlijk afscheid wilt, neem dan contact op. Dan help ik je graag.

Signet uitvaartdienst Apeldoorn

Bijeenkomst na de dienst


Er kan vanuit de nabestaanden de behoefte zijn om bij elkaar te komen na afloop van de uitvaartdienst. Bijvoorbeeld om de afscheidsdienst na te bespreken of herinneringen aan de overleden dierbare op te halen. Je kunt deze bijeenkomst laten plaatsvinden op dezelfde locatie als de uitvaartdienst, maar je kunt ook een andere ontmoetingsplaats kiezen. Had de overledene een wens voor een bijeenkomst na de dienst of heb je zelf een idee? Als jij weet waar je een bijeenkomst zou willen organiseren, dan regel ik dit. Als je nog geen locatie in gedachte hebt, dan kan hier uiteraard samen naar gezocht worden.

Net zoals het afscheid zelf kan ook de bijeenkomst na de uitvaartdienst in Apeldoorn geheel naar jouw wensen of de wensen van de overledene ingevuld worden. Dit kan een koffietafel zijn, maar ook een samenzijn met catering. Denk bijvoorbeeld aan een high tea of aan een biertje met borrelhapjes. Alles is bespreekbaar bij Signet uitvaartzorg.

 

Ik luister naar uw behoeften of wensen en adviseer en ondersteun u om de uitvaart te regelen op uw manier.