View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Uitvaart met kinderen

Met mijn pedagogische kennis en werkervaring ondersteun ik ouders hun kinderen bij te staan in hun verdriet.

View More: http://photos.pass.us/brandingfotosessie-miranda-wildbret

Wanneer een dierbaar persoon komt te overlijden is dit voor kinderen vaak moeilijk te begrijpen. Vragen zoals “Wat is de dood?” en “Waarom komt opa niet meer terug?” komen regelmatig voor. Veel ouders twijfelen over welke informatie ze over de dood moeten geven aan hun kind. Maar ook heersen er veel twijfels over het meenemen van kinderen naar een uitvaart. Bij Signet uitvaartzorg geef ik als uitvaartverzorger in Apeldoorn ouders handvatten om op een juiste manier met kinderen om te gaan tijdens een overlijden.

Kinderen betrokken bij uitvaart

Wat is de dood?

Wat houdt de dood precies in? Hoewel volwassenen deze stap overslaan en na een overlijden meteen bezig zijn met rouwen, is het voor kinderen belangrijk eerst te begrijpen wat de dood precies inhoudt. Het is logisch dat je als ouders je kinderen wilt beschermen tegen narigheid maar kinderen vertellen wat de dood precies is, is een belangrijk onderdeel van de verwerking van het verlies.

Door mijn pedagogische vakkennis vertel ik kinderen op een manier die past bij hun leeftijd wat de dood precies inhoudt. Ook ondersteun ik ouders in de manier waarop ze met hun kinderen over de dood moeten praten.

Kinderen betrokken bij uitvaart

Deel jouw verdriet met je kinderen

Deel jouw verdriet met je kinderen

Wanneer kinderen begrijpen wat de dood precies inhoudt is een volgende stap een juiste verwerking van het verlies. Hiervoor is het belangrijk dat je als ouders zijnde laat zien dat het niet erg is dat je verdriet hebt en dat papa en mama ook verdriet hebben. Door hier open over te zijn naar kinderen voelen zij dat het niet erg is om verdriet te tonen en kun je makkelijker je kind helpen dan wanneer ze niet hun gevoelens laten zien.

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Voor het verwerkingsproces is het ook belangrijk kinderen te betrekken bij een uitvaart. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Wanneer de overledene in een blanke kist begraven wordt bestaat de mogelijkheid voor kinderen een mooie tekening op de houten kist te maken. Is een tekening op een kist niet mogelijk dat kunnen kinderen altijd een mooie tekening op papier maken die bij de overledene in de kist wordt neergelegd. Op deze manier betrek je kinderen op een speelse manier bij een uitvaart. Maar ook thuis is het mogelijk een plek te creëren waar kinderen een mooie herinnering aan de overledene neerzetten. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om kinderen bij een uitvaart te betrekken. Dit is een belangrijk onderdeel om het verlies een plek te geven. Zowel voor kinderen als voor ouders.

Kinderen-en-uitvaart

Ik luister naar uw behoeften of wensen en adviseer en ondersteun u om de uitvaart te regelen op uw manier.