Uitvaartondernemer Apeldoorn

 

Ik help je bij het regelen van een mooi en waardig afscheid

Uitvaartondernemer Apeldoorn

Uitvaartverzorger Signet uitvaartzorg

Ik help je bij het regelen van een mooi en waardig afscheid

Een goede herinnering aan een uitvaart is belangrijk voor de rouwverwerking. Omdat je geen kans hebt om een uitvaart over te doen, is het dus van groot belang dat alles goed geregeld is. Bij Signet uitvaartzorg help ik je bij het regelen van een mooi en waardig afscheid. Als uitvaartondernemer in Apeldoorn zorg ik ervoor dat het laatste eerbetoon voor alle nabestaanden een mooie herinnering wordt.

Persoonlijke uitvaartverzorging

 

Ik begrijp dat je een laatste afscheid wil laten regelen door iemand die zorgt dat jouw wensen en behoeften vertaald worden naar een afscheid dat past bij de overledene. Om die reden ben ik Signet uitvaartzorg begonnen. Via Signet uitvaartzorg help ik jou bij het regelen van een uitvaart. Ik ben je aanspreekpunt vanaf het eerste contact tot na de uitvaart.

 

Betrokkenheid is daarbij belangrijk voor mij. Ik sta in de periode rondom het overlijden voor je klaar en heb aandacht voor de wensen van jou en de familie. Iedere familie is anders waardoor het belangrijk is dat de nabestaanden de uitvaart vormgeven naar eigen wens en smaak. Ik werk niet met een standaard protocol. Er is alle ruimte voor een eigen invulling van het afscheid.

Kennismakingsgesprek
Om een persoonlijk afscheid voor jou te verzorgen, werk ik met een kennismakingsgesprek. Tijdens onze eerste kennismaking luister ik met alle rust en tijd die nodig is naar wat jouw wensen of de wensen van de overledene zijn. Wil je bijvoorbeeld een begrafenis of liever een crematie? En wat zijn je wensen over de uitvaartkist, laatste verzorging en opbaring? Als je nog geen antwoord hebt op dit soort vragen of het een lastige keuze vindt, dan adviseer ik jou en help ik je in het maken van deze keuzes. Aangezien er in de periode rondom een uitvaart veel op je af komt,  bespreek ik in een kennismakingsgesprek alleen wat noodzakelijk is. In de loop van de dagen is er genoeg tijd om na te denken en je wensen te verfijnen. Tijdens het regelen van de uitvaart houd ik als uitvaartondernemer in Apeldoorn nauw contact met je en blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Uitvaart regelen Apeldoorn

Uitvaarten

Bij Signet uitvaartzorg ben ik er niet alleen voor je als je een uitvaart regelt voor een dierbare, maar ook als je alvast je eigen uitvaartwensen op papier wilt zetten.

Eigen uitvaart regelen
Wil je graag je eigen uitvaart wensen op papier zetten? Dan zorg ik er bij Signet uitvaartzorg voor dat jouw uitvaart een weerspiegeling wordt van het leven zoals jij geleefd hebt. Ik geef je de tijd en ruimte om te overwegen wat voor uitvaartwensen je hebt en hoe je wilt dat nabestaanden je herinneren. Ik leg jouw wensen en ideeën vast en zorg dat ze in de toekomst worden uitgevoerd. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook  voor je nabestaanden. Je verlaagt voor hen de zorgen en stress rondom jouw uitvaart. Daardoor geef je ze meer ruimte en tijd  om afscheid te nemen en het verdriet te verwerken.

Kinderuitvaart
Moet je afscheid nemen van je (ongeboren) kind? Dan help ik jou in tijd van diepe rouw om aan de nabestaanden te laten zien wat je kind voor jou betekend heeft. Ik help ouders om naar eigen wens en behoefte afscheid te nemen van hun (ongeboren) kind. Omdat de uitvaart van je kind de laatste keer is dat je voor je kind kunt zorgen, zullen we samen zorgen dat dit op een mooie manier gebeurt.

Christelijke begrafenis
Wil je binnen een uitvaart ruimte voor het christelijke geloof? Als uitvaartondernemer in Apeldoorn en tevens als christen help ik je hier invulling aan te geven. Ik zorg ervoor dat de uitvaart past bij de manier zoals jij in het geloof staat. Samen denken we na over vragen zoals: Wil je dat de uitvaartdienst in een kerk plaatsvindt of wens je liever een andere locatie maar waar wel ruimte is voor een gebed? Moet er tijdens de uitvaartdienst gebeden worden of moet er een stilte moment voor verdriet of gebed zijn? En wil je dat een voorganger het woord krijgt of iemand anders in het bijzonder?

Neem de tijd

"Ik luister naar je behoeften en wensen.

Ik adviseer en ondersteun je

om de uitvaart te regelen op jouw manier."

Uitvaartwensen vastleggen

Hoe wil jij dat nabestaanden jou herinneren? Zet met Signet uitvaartzorg eenvoudig jouw uitvaartwensen op papier.

Wat vertel ik mijn kind over de dood?

Aandacht voor kinderen

Moet ik mijn kinderen wel of niet meenemen naar een uitvaart? Wat moet ik mijn kind vertellen over de dood? Ouders hebben vaak veel vragen over het betrekken van kinderen tijdens een overlijden.

 

Voor iedereen is de dood al moeilijk te begrijpen, laat staan voor kinderen. Kinderen stellen daarom de meest uiteenlopende vragen over de dood. Als ouder zijnde is het logisch je kind te willen beschermen tegen pijn en verdriet, maar jouw kinderen betrekken bij het afscheidsproces is erg belangrijk voor hun verwerking van het verlies. Kinderen weghouden van het rouwproces werkt dus niet als bescherming. Het laat kinderen met onbeantwoorde vragen achter wat mogelijk leidt tot nare gedachten.

Uitvaart met kinderen Apeldoorn

Kinderen uitnodigen mee te denken over de uitvaart en hun een passende rol geven zorgt voor beter begrip en een betere rouwverwerking. Belangrijk hierin is dat je eerlijk en open antwoordt en kinderen niet weghoudt van alles wat met de dood te maken heeft. Door mijn pedagogische vakkennis en werkervaring informeer ik kinderen op een juiste manier, passend bij hun leeftijd, over wat er gaat gebeuren en wat de dood precies inhoudt. Bij Signet uitvaartzorg ondersteun ik ouders om op de juiste wijze om te gaan met hun kinderen na het overlijden van een dierbare.

"Voor iedereen is de dood al moeilijk te begrijpen,
laat staan voor kinderen."

SignetUitvaart_Logo_DIAP3

Na de uitvaart

Na een uitvaart zijn er nog veel zaken die je als nabestaande moet regelen zoals het uitkiezen van een grafsteen, urn of as bestemming. Signet uitvaartzorg helpt je hierbij indien je dit wenst. Tevens begrijp ik dat het moeilijk is om in een verdrietige tijd praktische zaken zoals bankzaken of een erfenis te regelen. Ik bied je informatie en adviseer je over het regelen van administratieve zaken. Als uitvaartondernemer in Apeldoorn bied ik je naast deze praktische nazorg ook steun in het verwerken van het verlies. Het verlies van je dierbare moet een plekje krijgen in jouw leven. Dit kost tijd. Ik geef je graag informatie en handvatten hoe om te gaan met het verlies.

Uitvaartondernemer

Ben je op zoek naar een uitvaartondernemer in Apeldoorn of wil je jouw eigen uitvaartwensen op papier zetten? Ik maak graag kennis met je. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.