Uitvaartverzorger Apeldoorn

 

In een zware periode van rouw neem ik al je zorgen uit handen 

Uitvaartverzorger Signet uitvaartzorg

In een zware periode van rouw
neem ik al je zorgen uit handen 

Uitvaartverzorger Apeldoorn

Wanneer een dierbare overlijdt komt er als nabestaande veel op je af. Allerlei praktische zaken moet je regelen om voor een mooi afscheid te zorgen. Zelf zit je echter nog vol met emoties en staat je wereld even stil.  Er is dan eigenlijk ook geen ruimte om praktische zaken te regelen. Als uitvaartverzorger in Apeldoorn sta ik je bij in deze zware periode van rouw en neem ik al jouw zorgen uit handen rondom het regelen van een uitvaart. Stap voor stap zorgen we er samen voor dat de uitvaart een prachtige herinnering wordt.

Gesprek met de uitvaartverzorger in Apeldoorn

Na het overlijden van een dierbare help ik je als uitvaartverzorger in Apeldoorn bij het regelen van een mooi afscheid. Op de dag van overlijden kom ik naar je toe en bespreek ik alleen de belangrijkste zaken met jou.

 

Voorbereiden op het gesprek

Uitvaartverzorger ApeldoornVoorhand is het raadzaam al over een aantal zaken na te denken. Heeft je dierbare bijvoorbeeld zijn eigen uitvaartwensen in een wensenboekje vastgelegd? Of is de overledene een donorcodicil? Indien de overledene een donorcodicil is raad ik je aan dit met je eigen huisarts te bespreken. Hij helpt je hierbij verder.

Na het overlijden vindt de laatste verzorging en aankleding van de overledene plaats. Sommige nabestaanden vinden het lastig hierbij aanwezig te zijn, andere vinden het juist fijn en halen troost uit het verzorgen en aankleden van hun dierbare. Het is verstandig hier vooraf over na te denken zodat je achteraf geen spijt krijgt. Maar bedenk ook welke kleding je voor de overledene wenst. Had de overledene een favoriet kledingstuk wat hij graag droeg? Of zijn er nog andere persoonlijke spullen waarvan je wilt dat de overledene deze bij zich draagt?

Verder moet je voor jezelf bedenken waar je wilt dat we de overledene opbaren. Dit kan thuis maar ook in een uitvaartcentrum. Sommige uitvaartcentra hebben 24-uurs kamers wat jou de mogelijkheid geeft 24
uur per dag je dierbare te bezoeken.

Ben jij op zoek naar een uitvaartverzorger in Apeldoorn of wil je jouw eigen uitvaart op papier zetten? Signet uitvaartzorg maakt graag kennis met je. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Het regelen van een uitvaart

Als uitvaartverzorger in Apeldoorn doe ik aangifte bij de Burgerlijke Stand in de gemeente waar je dierbare is overleden. Zij maken een akte van overlijden voor je op die je na de uitvaart nodig hebt om formele zaken te regelen. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van een naamswijziging of wijziging van een rekeningnummer bij een bank of verzekeringsmaatschappij.

Uitvaarten

Bij Signet uitvaartzorg help ik je bij het verzorgen van diverseApeldoorn uitvaartverzorger uitvaarten. Ik heb in het bijzonder aandacht voor uitvaarten waar kinderen bij betrokken zijn. Veel ouders vinden het lastig een keuze te maken in het wel of niet meenemen van hun kinderen naar een uitvaart of hoe ze hun kinderen moeten uitleggen wat de dood precies inhoudt. Met mijn pedagogische vakkennis en werkervaring help ik kinderen en ouders rondom een overlijden op een juiste wijze om te gaan met een verlies. Maar ook wanneer je afscheid moet nemen van je (ongeboren) kind help ik je in een tijd van intens verdriet een mooi afscheid te verzorgen.

Naast een kinderuitvaart en uitvaarten waar kinderen bij betrokken zijn verzorg ik als uitvaartverzorger in Apeldoorn ook persoonlijke uitvaarten of christelijke begrafenissen. Ik zorg ervoor dat de uitvaart past bij hoe de overledene in het geloof stond. Ook ben ik er voor je als je jouw eigen uitvaart wensen op papier wilt zetten. Op deze manier laat je nabestaanden niet met onbeantwoorde vragen achter en wordt de uitvaart zoals jij deze wenst.

Uitvaarten

Bij Signet uitvaartzorg help ik je bij het verzorgen van diverse
uitvaarten. Ik heb in het bijzonder aandacht voor uitvaarten waar kinderen bij betrokken zijn. Veel ouders vinden het lastig een keuze te maken in het wel of niet meenemen van hun kinderen naar een uitvaart of hoe ze hun kinderen moeten uitleggen wat de dood precies inhoudt. Met mijn pedagogische vakkennis en werkervaring help ik kinderen en ouders rondom een overlijden op een juiste wijze om te gaan met een verlies. Maar ook wanneer je afscheid moet nemen van je (ongeboren) kind help ik je in een tijd van intens verdriet een mooi afscheid te verzorgen.Apeldoorn uitvaartverzorger

Naast een kinderuitvaart en uitvaarten waar kinderen bij betrokken zijn verzorg ik als uitvaartverzorger in Apeldoorn ook persoonlijke uitvaarten of christelijke begrafenissen. Ik zorg ervoor dat de uitvaart past bij hoe de overledene in het geloof stond. Ook ben ik er voor je als je jouw eigen uitvaart wensen op papier wilt zetten. Op deze manier laat je nabestaanden niet met onbeantwoorde vragen achter en wordt de uitvaart zoals jij deze wenst.

Uitvaartwensen vastleggen

Hoe wil jij dat nabestaanden jou herinneren? Leg alvast je eigen uitvaartwensen vast met Signet uitvaartzorg.

Begraven of cremeren

Had de overledene de wens begraven of gecremeerd te worden? Of heb je zelf een voorkeur voor een begrafenis of crematie? Hoewel mensen eerder vaak voor een begrafenis kozen omdat ze het fijn vonden een plek te hebben om ergens heen te gaan kiezen nu steeds vaker mensen voor een crematie. Wanneer je het moeilijk vindt een keuze hierin te maken informeer ik je over de mogelijkheden en help ik je bij het maken van de juiste keuze. Vervolgens ga ik aan de slag om een crematie of begrafenis geheel naar jouw wensen of de wensen van de overledene in te vullen.

 

Condoleance

Een condoleance vindt voor of na de uitvaart plaats. Tijdens de condoleance hebben vrienden, collega’s, buren etc. de mogelijkheid jou en andere directe nabestaanden te condoleren en afscheid te nemen van de overledene. Na het condoleren is er vaak nog ruimte om in informele sfeer rustig na te praten en herinneringen op te halen in een aparte ruimte.

 

Uitvaartkosten

Wanneer ik voor jou en de nabestaanden een uitvaart regel houd ik je op de hoogte van de financiële consequenties van de keuzes je die maakt. Het is belangrijk dat de uitvaart wordt zoals de overledene of jij deze wenst maar daarbij wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Heb je een uitvaartverzekering? Dan vertel ik je als uitvaartondernemer in Apeldoorn welke kosten jouw verzekering wel en niet dekt. Je ontvangt van mij tevens een voorlopige kostenopgave zodat je hier duidelijk inzage in hebt. Lees hier meer over mijn tarieven.

Dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart begeleid ik jou, familie en andere directe nabestaanden bij de aankomst op de afscheidslocatie. Afhankelijk van de uitvaartlocatie neem ik jullie mee naar een aparte ontvangstkamer waar ik kort met jou en de andere nabestaanden bespreek hoe je de binnenkomst op de uitvaartlocatie wenst.

Na de uitvaartdienst begeleiden we bij een begrafenis de overledene naar zijn laatste rustplaats. Op de begraafplaats houd ik of een nabestaande nog een laatste woord van afscheid als dit wenselijk is. Ik stem met je af waar op de begraafplaats mensen afscheid nemen van je dierbare en of je bij het dalen van de kist aanwezig wenst te zijn. Bij een crematie heb je zelf de keuze om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte. Als je dit wenst dan ondersteun ik je als uitvaartverzorger in Apeldoorn bij dit moeilijke moment.

Nazorg

Hoewel je voor de uitvaart zelf al veel moet regelen zijn er ook na de uitvaart nog een aantal zaken waar je over moet nadenken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een bepaalde grafsteen of as bestemming. Deze zaken regel je zelf, maar als uitvaartverzorger in Apeldoorn kan ik je hier ook bij ondersteunen. Bij Signet uitvaartzorg help ik je bij het uitzoeken van een grafsteen of as bestemming, geef ik je informatie over herinneringssieraden of sculpturen maar ben ik er ook voor je als je nabestaandenzorg nodig hebt.

Nazorg Signet uitvaartzorg
As bestemming of grafsteen

Na de begrafenis heb je genoeg tijd om een mooie grafsteen uit te zoeken. Ook wanneer je dierbare is gecremeerd heb je ruimte om te bedenken wat voor as bestemming je wenst. Zo is het mogelijk de as van je dierbare uit te strooien op een plek waar jij graag met de overledene kwam. Maar ook kun je de as thuis bewaren in een mooie urn of verwerken in een persoonlijk sieraad. Ik informeer je als uitvaartverzorger in Apeldoorn over wat de mogelijkheden zijn en ik help je graag bij het verwezenlijken van je wensen.

Herinneren
Nabestaandenzorg

Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger in Apeldoorn? Ik help je graag bij het regelen van een mooi afscheid. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek